Afbeelding
Foto Miché / Remco Jakma
update

Brand Oude Amersfoortseweg geblust

Politie & justitie

HILVERSUM - Er heeft vanmorgen een grote brand gewoed aan de Oude Amersfoortseweg. De brandweer sloeg groots alarm geslagen en opgeschaald naar GRIP2, de tweede fase van het regionaal rampenplan. Er kwamen meerdere korpsen ter plaatse. 

De brand in het elektriciteitsgebouw vlakbij station Sportpark begon even voor 10.00 uur vanmorgen bij werkzaamheden in een hoogspanningsgebouwtje van de Nederlandse Spoorwegen aan de straat.

Rond 15.00 uur maakte de Brandweer Gooi en Vechtstreek bekend dat de brand geblust is in het transformatorhuisje. De rook is weg. Omwonenden kunnen naar eigen inzicht weer de ramen en deuren opendoen en mag ook de ventilatie weer aan.Een paar uur lang luidde het advies in de Sint Vitusbuurt alles dicht te houden en vooral binnen te blijven. 

Nadat de stroom van het transformatorhuisje was gehaald kon de brandweer zo'n drie uur beginnen met blussen. De brandweerlieden liepen in beschermende kleding met meetapparatuur.

Vanwege de brand reden er lang geen treinen tussen Hilversum Sportpark en station Hilversum. De treinen zouden nu weer volgens het spoorboekje moeten rijden

Uit de krant