Herkomst 'levensgevaarlijke' palen in Plassen nog onduidelijk
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Herkomst 'levensgevaarlijke' palen in Plassen nog onduidelijk

  Politie
Foto's: Recreatie Midden-Nederland

LOOSDRECHT - Het is nog altijd niet helemaal duidelijk waar de zes meterslange en houten palen die afgelopen week in de Loosdrechtse Plassen waren aangetroffen precies vandaan komen. Vermoedens zijn er wel. Van kwade opzet lijkt voorlopig toch geen sprake.

De houten palen, tot vier meter lang, werden ontdekt in de derde en vijfde plas, 25 meter van de oever af, onder meer bij de eilanden De Meent en Het Weer. Recreatie Midden-Nederland, uitvoeringsorganisatie van Plassenschap Loosdrecht e.o., verwijderde afgelopen week de palen, die onder het wateroppervlak in de bodem waren vastgezet en daardoor voor gevaar voor watersporters en boten zorgden.

Direct ging Recreatie Midden-Nederland uit van opzet met kwade bedoelingen. "De palen steken door de lage waterstand nét boven het wateroppervlak uit en zijn daardoor amper zichtbaar. Je moet er niet aan denken als een waterskiër of wakeboarder met hoge snelheid er tegenaan botst. Echt levensgevaarlijk!."

Ballenlijnen
Vrijdag meldt een woordvoerder van Recreatie Midden-Nederland dat een een aantal palen hoogstwaarschijnlijk toch afkomstig is van eerder uitgevoerde werkzaamheden op de plas (baggeren, onder beschoeiing, herstel oevers). "Ook zijn er sterke vermoedens dat sommige palen in het verleden hebben gediend om ballenlijnen vast te leggen om vroegere zwemlocaties aan te duiden. Deze mogelijkheden zouden een verklaring kunnen zijn voor een aantal van de palen en dit wordt verder onderzocht. Voor andere palen en objecten in het water is nog geen logische verklaring of herkomst aan te wijzen."

Alert
Recreatie Midden-Nederland geeft nu aan, dat kwade opzet met de bedoeling om vaartuigen te beschadigen of personen te verwonden, niet aangetoond kan worden. Er zijn in de afgelopen week geen nieuwe palen of andere gevaarlijke objecten aangetroffen, maar de toezichthouders blijven alert en waarschuwen het publiek om dit ook te doen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>