Hilversummer verdacht van poging doodslag op buurman
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Hilversummer verdacht van poging doodslag op buurman

  Politie

HILVERSUM - "Hij wilde komen logeren en dat wilde ik niet." Aarzelend voegt de 65-jarige Hilversummer 'geloof ik' er aan toe, waarbij hij met zijn rechter wijsvinger tegen zijn hoofd tikt. "Dat zit daar niet meer goed." Achttien jaar geleden liep hij na een val een hersenbeschadiging op en sindsdien vergeet hij veel.

De officier van justitie helpt hem graag uit de brand en houdt de Hilversummer voor dat hij verdacht wordt van poging doodslag op zijn buurman, op 18 juli vorig jaar in Nachtegaalstraat in Hilversum. De Hilversummer ging de buurman met een baksteen te lijf na een conflict.

Schedelbreuk
Volgens het slachtoffer hadden zij die avond bij de Hilversummer wijn zitten drinken toen plots de verdachte opstond en de buurman commandeerde het huis te verlaten. Toen de buurman het huis verliet, zou hij van achteren door de Hilversummer met een baksteen zijn aangevallen. Het slachtoffer liep daarbij een schedelbreuk, gebroken jukbeen en gebroken ribben op.

Het verhaal van de verdachte luidt heel anders. De buurman zou nadat hij de woning van de verdachte had verlaten, terug zijn gekomen om te vragen of hij bij de Hilversummer zou kunnen overnachten. Hij was de sleutels van zijn huis verloren. De Hilversummer had daar geen zin in en beval de buurman 'op te zouten'. 

Zelfverdediging
De buurman zou daarop boos zijn geworden, een baksteen hebben gepakt en daarmee hebben gedreigd. De verdachte zou uit zelfverdediging de buurman een paar klappen hebben gegeven waardoor de baksteen uit zijn handen viel.

Vervolgens zou hij de baksteen hebben opgeraapt en het slachtoffer er nog een paar 'flinke stoten' mee op zijn hoofd hebben gegeven. Een buurvrouw die getuige was van de vechtpartij belde de politie waarna de verdachte werd aangehouden. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij twee nachten ter observatie moest blijven.

Reclasseringsrapport
Het was de bedoeling dat de strafzaak dinsdagmiddag zou worden afgedaan. Op verzoek van de officier van justitie hield de rechtbank de strafzaak aan, omdat er nog geen reclasseringsrapport over de verdachte is.

De strafzaak is tot 30 oktober aangehouden. De rechtbank gaat er van uit dat er dan een reclasseringsadvies ligt waarin wordt aangegeven hoe zij denken de verdachte in de toekomst te kunnen begeleiden. Tot die tijd blijft de verdachte vastzitten.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>