Hilversummer krijgt boete voor beledigen kassière met hoofddoek
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Pixabay

Hilversummer krijgt boete voor beledigen kassière met hoofddoek

  Politie

HILVERSUM - De politierechter in Almere heeft vrijdag een 50-jarige Hilversummer veroordeeld tot een geldboete van 700 euro, waarvan 350 euro voorwaardelijk, voor groepsbelediging van moslims. De man beledigde vorig jaar juni in het openbaar een kassière van een supermarkt in Hilversum.

De nietsvermoedende kassière is op 1 juni vorig jaar aan het werk toen zij opeens de Hilversummer hoort zeggen: 'Doe je hoofddoek af, ik reken niet af bij een terrorist'. De totaal verbouwereerde vrouw meldt het incident bij haar leidinggevende.

Een paar dagen later komt de verdachte opnieuw de supermarkt binnen. Dezelfde vrouw is aan het werk. Als de verdachte wil afrekenen, schreeuwt hij of er niet een andere kassa open kan, omdat hij niet wil afrekenen 'bij die terrorist, die vuile kanker moslim'. De beveiligers van de supermarkt houden de man aan en de kassière doet aangifte van groepsbelediging.

Volgens de politierechter een terechte aangifte, omdat de Hilversummer in het openbaar met zijn beledigende woorden een verband legt tussen moslims en terroristen. "Met deze openbare uiting beledig je niet alleen de persoon in kwestie maar tegelijk een hele groep", aldus het vonnis van de politierechter. Uitingen van deze aard zijn soms toegestaan als het een artistieke uiting betreft of als de uiting bedoeld is voor het publieke debat. Daar was hier in beide gevallen geen sprake van.

De kans is groot dat de Hilversummer tegen de uitspraak in hoger beroep gaat. De man was zelf niet aanwezig op de zitting, maar liet middels een slecht leesbare fax weten het niet eens te zijn met de gang van zaken. Hij deed een wrakingsverzoek dat de politierechter afwees, omdat het verzoek niet volgens de zin van de wet is gedaan.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>