Langer wachten op inhoudelijke behandeling racistisch geweld Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Eerder al was er een protestmars voor Emanuels.
Eerder al was er een protestmars voor Emanuels. (Foto: Bastiaan Miché)

Langer wachten op inhoudelijke behandeling racistisch geweld Hilversum

  Politie

HILVERSUM - Het is nog even wachten voordat de zaak Gillyon Emanuels inhoudelijk wordt behandeld. De zogenaamde politierechterzitting van de inmiddels in Abcoude woonachtige onderneemster, die vorig jaar Hilversum verliet nadat zij maandenlang was geterroriseerd, vindt de zaak minder geschikt voor behandeling door één rechter.

Hij zal de zaak, die vrijdag 21 september agenda op de agenda staat, naar de meervoudige strafkamer van de rechtbank Midden-Nederland verwijzen. De zaak wordt die dag dus niet inhoudelijk besproken. Bij een meervoudige strafkamer behandelen drie rechters de zaak.

Er zijn twee verdachten: de 38-jarige Emanuels en een 19-jarige man uit Hilversum. Hij moet zich verantwoorden voor het uitschelden van de vrouw. Zij wordt verdacht van mishandeling. De procespartijen zijn door de rechtbank Midden-Nederland ingelicht over de verwijzing. Er is nog geen datum gepland voor de inhoudelijke behandeling van deze zaak bij de meervoudige kamer.

Vorig jaar zomer barstte de bom in Hilversum-Oost toen de onderneemster de terreur voor haar ijssalon aan de Kleine Drift het aan de stok kreeg met enkele in haar ogen racistische jongeren uit de buurt. Eerder hadden zij al een met poep besmeurde Surinaamse vlag voor haar deur gelegd en op die ene dag in juli scholden zij haar uit voor onder meer 'kankernegerin'. Emanuels ging één van de jongeren, de 19-jarige Hilversummer, met een bezemstok te lijf. Dat werd gefilmd en kwam op internet. 

Pogingen die volgden tot een gesprek tussen beide kampen leverden niets op. Mede doordat ze zich in de steek voelde gelaten door de Hilversumse politiek en politie sloot Emanuels haar zaak en vertrok. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>