De camera's hebben nu al hun nut bewezen.
De camera's hebben nu al hun nut bewezen. Foto: Bastiaan Miché

Dolblij met camera's op bedrijventerreinen Zuid West

Politie

HILVERSUM - Het heeft een tijdje geduurd, maar eindelijk is het dan zover. De bedrijventerreinen Havenkwartier, Kerkelanden en Zeverijnstraat beschikken sinds kort over 24-uurscamerabewaking. Donderdagmiddag is bij Tele Connect videosystemen de officiële en uiteraard feestelijke aftrap.

Bij elkaar staan er straks bij elke ingang van de bedrijventerreinen 19 masten met in totaal 32 camera's, vertelt bestuurslid Gerrit Mol van Ondernemersvereniging Hilversum Zuid West. Sommige masten zijn naast een zogenaamde 'dome-camera' ook voorzien van een extra camera voor kentekenregistratie.

Kosten: 194.000 euro. Alle 463 bedrijven op de terreinen, samen goed voor een economische waarde van 300 miljoen euro en tien- tot vijftienduizend banen, hebben hun bijdrage geleverd. Financiële ondersteuning is er vanuit het Stadsfonds. Inmiddels zijn de Van Ghentlaan, Vreelandseweg en Vaartweg ook toegevoegd aan het camerasysteem.

De wens voor het plaatsen van beveiligingscamera's was er al jaren. Want regelmatig was er gedoe in de vorm van vernielingen en inbraken op de verschillende bedrijventerreinen. In 2014 ontstonden de eerste ideeën vanuit Ondernemersvereniging Havenkwartier voor de ontwikkeling van een 24-uurscamerabeveiligingssysteem op het bedrijventerrein. Toen deze in 2017 de krachten bundelde met Kerkelanden en Zeverijnstraat kwam het proces in een stroomversnelling.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant