[Update] Gewonde bij schietpartij in Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto's : Bastiaan Miché
Update

Gewonde bij schietpartij in Hilversum

  Politie


HILVERSUM - De politie heeft dinsdagmiddag na een melding van een bedreiging geschoten op een verdachte. De man is daarbij gewond geraakt en vervoerd naar een ziekenhuis. Zijn gezondheidstoestand is op dit moment onbekend.

Rond 13.30 uur kregen politieagenten een melding van een bedreiging in een woning op de Frederik van Eedenlaan. Politieagenten troffen de man aan die de bedreiging had geuit en wilden hem aanhouden.

De agenten zagen dat hij een steekwapen in zijn hand had. Om hem te kunnen aanhouden maakten de agenten gebruik van peperspray en daarna heeft de politie op de man geschoten.

Omdat er is geschoten door de politie doet de Rijksrecherche onderzoek. Ook wordt er onderzoek gedaan naar wat zich precies in de woning heeft afgespeeld. De omgeving van het incident was de gehele middag en een deel van de avond afgesloten.

Rijksrecherche en onderzoek
Om hun werk te kunnen doen, mogen agenten als dat nodig is geweld gebruiken. Soms hebben zij daarin geen keus, aldus de politie. "Waar anderen een stap terug doen, stappen zij naar voren. Geweld gebruiken mag niet zomaar, er zijn strenge voorwaarden en regels aan verbonden. Ook moet de politieagent de inzet van geweld altijd melden en verantwoording afleggen over het toegepaste geweld."

Bij schietincidenten zoals deze doet de Rijksrecherche altijd onderzoek. De Rijksrecherche is een onafhankelijke partij die onderzoek doet voor het Openbaar Ministerie. 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>