Hilversummer (65) cel in voor slaan buurman met baksteen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: PR

Hilversummer (65) cel in voor slaan buurman met baksteen

  Politie

HILVERSUM - De rechtbank Lelystad heeft een 65-jarige Hilversummer veroordeeld tot een gevangenisstraf van 26 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk, voor poging doodslag. De man sloeg op 18 juli vorig jaar een buurman in de Nachtegaalstraat meerdere keren met een baksteen op zijn hoofd. Hij krijgt een proeftijd van 3 jaar opgelegd.

Twee weken geleden tijdens de inhoudelijke behandeling eiste de officier van justitie nog 2 jaar celstraf en TBS met dwangverpleging. Volgens de officier van justitie is er bij de verdachte sprake van een stoornis die alleen behandeld kan worden in het gedwongen kader van de TBS regeling.

De rechtbank komt tot een ander oordeel. Zij volgt het advies van de psycholoog en psychiater die de Hilversummer eerder onderzochten en adviseerden de Hilversummer onder voorwaarden in een beschermde woonvorm te laten wonen met voldoende begeleiding.

Gelet op dit advies acht de rechtbank de maatregel van TBS niet passend. Zij legt de Hilversummer, gelet op de ernst van het feit, een stevige gevangenisstraf op, waarvan een deel voorwaardelijk met daaraan gekoppeld de bijzondere voorwaarden zoals geadviseerd door de deskundigen.

De Hilversummer kreeg op 18 juli vorig jaar in zijn huis aan de Nachtegaalstraat in Hilversum ruzie met zijn buurman waarbij hij de man meerdere keren met een baksteen op zijn hoofd sloeg. Een overbuurvrouw die getuige was van de mishandeling, belde de politie. De Hilversummer werd aangehouden en het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis waar duidelijk werd dat hij een schedelbreuk, een gebroken jukbeen en gebroken ribben had opgelopen.

De verdachte heeft altijd gezegd uit zelfverdediging te hebben gehandeld. De buurman zou hem met de baksteen tijdens de ruzie hebben willen slaan. Toen de baksteen op de grond viel zou hij die hebben opgeraapt en daarmee de buurman van zich af hebben proberen te houden.

De Hilversummer heeft twee weken de tijd om tegen deze uitspraak in hoger beroep te gaan.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>