[Video] Hilversummer mogelijk betrokken bij grootschalige drugshandel
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Politie
Video

Hilversummer mogelijk betrokken bij grootschalige drugshandel

  Politie

HILVERSUM Maar liefst dertien personen, waaronder een 55-jarige man uit Hilversum, zijn deze week opgepakt bij een grootschalig drugsonderzoek. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij productie en export van verdovende middelen van Nederland naar Scandinavië. 

De aanhoudingen vonden plaats op verschillende plekken in Nederland en nog één in België (Peer). Naast de Hilversummer zijn personen uit Vleuten, Utrecht, Maarssen, Houten en Almere aangehouden. 

In Maarssen werd een persoon op heterdaad aangehouden bij de productie, het zogenaamde tabletteren, van XTC-pillen. Er waren twee werkende tabletteermachines, ingesteld op de productie van 18.700 tabletten per uur, aangetroffen.

Verder vond de politie daar ruim 44 kilo MDMA poeder, 26 kilo XTC-pillen en ongeveer 33 kilo aan poeder dat reeds vermengd was met bindmiddelen en kleurstoffen en gereed was om pillen van te maken. Daarnaast ruim 350 kg vul-/bindmiddel en andere toevoegingen voor XTC-pillen.  

Toen de politie in Maarssen het pand doorzocht en de in beslag genomen verdovende middelen afvoerde, arriveerde een man bij de loods die er vandoor ging zodra hij de politie zag. Na een korte achtervolging werd ook deze man aangehouden en in zijn woning een doorzoeking verricht. In Aalsmeer troffen agenten in een opslagbox 20 kilo MDMA en 12000 XTC-pillen aan.

Bij de doorzoekingen zijn naast de aanzienlijke hoeveelheden verdovende middelen en grondstoffen voor het produceren van verdovende middelen, bijna één miljoen euro contant geld ontdekt. Hoofdzakelijk biljetten van twintig en vijftig. Ook waren daar twee vuurwapens met munitie en drie alarmpistolen.

Tekst gaat onder foto verder.

Verder werden onder andere vrachtwagens, luxe personenauto's en een geldtelmachine in beslag genomen. In het Belgische Peer werd 550 kilo MDMA-kristallen en vier sealbags met elk ongeveer 500 gram henneptoppen in beslag genomen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>