Afbeelding

Verdachte in phishingzaak Hilversummer meldt zich bij politie

Politie

HILVERSUM - De vrouw die eerder dit jaar met de bankpas van een 65-jarige Hilversummer een duur horloge kocht en daarbij door de camera werd betrapt, heeft zich gemeld op het politiebureau. Onduidelijk is haar rol in deze oplichtingszaak.

Omdat de politie al een foto van haar online plaatste, is men nu vanwege de privacy terughoudend met het geven van informatie. Het is dus ook niet bekend waar de vrouw vandaan komt en waar precies ze zich heeft gemeld.

Afgelopen week plaatste de politie een getuigenoproep, nadat een Hilversummer afgelopen zomer het slachtoffer was van phishing, ook wel oplichting via e-mail. Het uiteindelijke schadebedrag: 8100 euro.

De man kreeg in juni een valse e-mail waarin wordt gevraagd om zijn bankpas op te sturen naar een adres en op een website zijn pincode in te voeren. Enige tijd later, wanneer een bankmedewerker van de afdeling fraudezaken de man belt, bleek dat het foute boel is.

Er was namelijk bij een exclusieve juwelierszaak in Amsterdam een peperduur horloge (6900 euro) met de pas van de man betaald. Daarnaast was er nog eens voor 1200 euro aan bitcoins gekocht.

Te zien was een beeld met daarop de vrouw die in de juwelierszaak het horloge aanschafte. Een dag nadat het beeld op internet was verspreid, meldde zij zich op het politiebureau.

Uit de krant