Celstraf voor inbraken Utrechtseweg Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: PR

Celstraf voor inbraken Utrechtseweg Hilversum

  Politie

HILVERSUM - De rechtbank in Lelystad heeft een 26-jarige man een celstraf van acht maanden waarvan twee voorwaardelijk opgelegd wegens twee inbraken aan de Utrechtseweg in Hilversum.

Bovendien heeft hij een vuistslag uitgedeeld aan de bewoner van het pand waar hij binnen is geweest. Vooral het feit dat hij bij één van de inbraken bij mensen in huis is geweest die op dat moment thuis waren rekent de rechtbank hem zwaar aan.

Het was opmerkelijk dat de verdachte tijdens de zitting ondanks het overvloedige bewijs, onder meer een vingerafdruk in de woning, steeds zeer verontwaardigd bleef ontkennen.

Op 15 augustus hoorde een stel in een woning aan de Hilversumse Utrechtseweg rond een uur of half negen 's avonds het klemraam in de slaapkamer. Toen hij polshoogte ging nemen zag hij dat er een insluiper binnen was geweest. Als een haas pakte het stel de fiets op zoek naar de inbreker. Toen ze de man zagen spraken ze hem aan: "Blijf staan, u hebt net ingebroken bij ons."

De man bleef heel rustig en liet zijn tas zien waar tot hun grote verbazing niet de net bij hun gestolen Ipad in zat. Hij zei niets van een inbraak af te weten. Een voorbijganger met een rottweiler begon zich ermee te bemoeien. En toen werd het de jongeman te veel. Hij gaf één van de mannen een vuistslag en rende weg.

Inmiddels was de politie gearriveerd en al snel kon de man worden aangehouden. Volgens de man was hij op weg naar zijn vriendin. De klap gaf hij omdat hij bang was van de hond.

De rechtbank vond zijn verklaring ongeloofwaardig.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>