Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Huisarts Loosdrecht in hals, rug en bovenbeen gestoken

Politie

LOOSDRECHT - De 17-jarige Hessel ten Holter fietste op 21 augustus nietsvermoedend langs de praktijk van de Loosdrechtse huisarts Willem Stronckaan de Eikenlaan toen hij hem hard hoorde schreeuwen. Hij keek door het raam en zag een man met een mes voor de huisarts staan.

De student sprong direct door het openstaande raam naar binnen en redde daarmee het leven van de huisarts. De medicus was inmiddels in zijn hals, rug en bovenbeen gestoken. Ernstig gewond werd hij naar het ziekenhuis gebracht waar hij meteen werd geopereerd.

De dader, een 34-jarige man uit Loosdrecht, schrok enorm van de student die de dokter te hulp schoot en vluchtte weg. Nog diezelfde dag kon de politie de man met behulp van een tipgever aanhouden.

Dinsdagmiddag moest de Loosdrechter voor het eerst voor de rechtbank verschijnen tijdens een pro formazitting. De officier van justitie heeft hem poging moord ten laste gelegd. Hij was niet aanwezig. De huisarts met zijn vrouw en twee kinderen woonden de zitting wel bij.

De verdachte zal de komende weken in het Pieter Baan Centrum (PBC) verblijven en psychiatrisch onderzocht worden. Op 3 april zal het rapport van het PBC klaar zijn. Daarna plant de rechtbank de inhoudelijke behandeling van de zaak. Ook zal er nog DNA-onderzoek worden gedaan op de kleding van de man. Daarop zouden bloedsporen van de huisarts zijn aangetroffen.

Binnen drie maanden zal er nog een regiezitting plaatsvinden waarbij de advocaat de rechtbank kan verzoeken nog zaken te laten onderzoeken die van belang zijn voor de strafzaak.

Uit de krant