Onrustige zitting met Hilversumse vlogger
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De Hilversummer werd in september opgepakt.
De Hilversummer werd in september opgepakt. (Foto: Bastiaan Miché)

Onrustige zitting met Hilversumse vlogger

  Politie

HILVERSUM - Tijdens een onrustige zitting dinsdag met de 33-jarige Hilversumse vlogger die verdacht wordt van een zedenmisdrijf heeft de rechtbank bepaald dat de voorlopige hechtenis wordt opgeheven. De vlogger is al op vrije voeten, maar de rechtbank in Lelystad ziet geen gronden meer om de schorsing voort te laten duren.

De nationaal bekende vlogger met meer dan honderdduizend volgers werd in september opgepakt vanwege ontucht met een minderjarige. Ook zou hij het 15-jarige meisje hebben verkracht. Maar de officier benadrukte tijdens de pro-formazitting voor de rechtbank dat dit feit van de tenlastelegging is gehaald.

Daarnaast zou hij een filmpje op internet hebben gezet dat het Openbaar Ministerie als kinderporno kwalificeert. De vlogger had een relatie met het meisje, zeer tegen de zin van de ouders. Het meisje heeft geen aangifte tegen haar ex-vriend gedaan. De Hilversummer ontkent de aantijgingen en zegt dat hij niet wist dat het meisje pas vijftien was. "Tegen mij heeft ze gezegd dat ze 23 jaar is."

Na de arrestatie zou de familie een hetze tegen hem zijn begonnen, waarna de vlogger dreigde om zijn strafdossier via zijn vlog te verspreiden. Hij zou daarmee zijn onschuld willen aantonen. Tijdens de zitting waarbij de familie van het meisje op de publieke tribune zat en meerdere malen tot stilte moest worden gemaand, verzocht de officier met klem dit niet te doen.

De Hilversummer legde uit dat hij zeker niet van plan was het meisje te schaden, maar wilde vooral naar de familie zaken rechtzetten. Zijn advocaat A. Boumanjal verklaarde het dossier niet aan zijn cliënt te geven.
De familie van het slachtoffer liet zich niet onbetuigd en riep: "Hij fuckt jullie." De voorzitter van de rechtbank schoot uit haar slof toen bleek dat de vlogger met zijn handen achter zijn hoofd gebaren maakte naar de familie die achter hem zat. De parketpolitie bevestigde dat. De rechtbank besluit deze week wanneer de zaak inhoudelijk zal worden behandeld.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>