De politie ontdekte de hennepkwekerij eind oktober.
De politie ontdekte de hennepkwekerij eind oktober. Foto: Bastiaan Miché

Broertjes sluit wietpand Verlengde Zuiderloswal

Politie

HILVERSUM - Burgemeester Pieter Broertjes heeft woensdag een pand aan de Verlengde Zuiderloswal voor zes maanden gesloten. Aanleiding is de vondst van een wietkwekerij in het gebouw eind oktober.

Met de sluiting wil de burgemeester een sterk signaal afgeven dat de opslag van en de handel in drugs niet wordt getolereerd. "In Hilversum treden we hard op tegen illegale wietkwekerijen en drugspanden. We werken daarbij samen met overheden en instanties zoals politie, Openbaar Ministerie, woningcorporaties, sociale recherche, Belastingdienst en Liander. Het sluiten van dit pand is een boodschap aan iedereen die zich met drugscriminaliteit bezighoudt dat we dit niet accepteren."

Mede dankzij signalen uit de buurt, worden jaarlijks meerdere hennepkwekerijen ontmanteld. De gemeente benadrukt het belang dat bewoners blijven melden als zij een hennepkwekerij in de buurt vermoeden. Een hennepkwekerij bezorgt de omgeving veel overlast en onveiligheid, is daarbij de gedachte. Denk aan lekkages, schimmelvorming, stankoverlast, stroomstoringen en branden door oververhitting. 

Uit de krant