Broertjes en Witbaard delen uit: 'Tegenover elkaar blijven staan heeft geen nut'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De vuurwerkverkoop bij Witbaard.
De vuurwerkverkoop bij Witbaard. (Archieffoto: Bastiaan Miché)

Broertjes en Witbaard delen uit: 'Tegenover elkaar blijven staan heeft geen nut'

  Politie

HILVERSUM - Jarenlang stonden zij tegenover elkaar in hun strijd om de vuurwerkvrije zone in het centrum van Hilversum. Tegenwoordig lijken burgemeester Pieter Broertjes en vuurwerkhandelaar Johan Witbaard de strijdbijl te hebben begraven.

Komende zaterdag delen zij tussen 12.00 en 13.00 uur vuurwerkveiligheidspakketjes uit op de Hilversumse markt. Hiermee vragen ze aandacht voor het veilig afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling. Burgemeester Broertjes: "Elk jaar vallen er weer gewonden door vuurwerk. Soms kan letsel voorkomen worden door vuurwerk 'veilig' af te steken."

Hoewel Broertjes en Witbaard nog altijd van mening verschillen over het instellen van vuurwerkvrije zones, delen ze de mening dat het belangrijk is om aandacht te vragen voor veiligheid bij het afsteken van vuurwerk. Tevens geven ze aan dat illegaal vuurwerk vaak de aanleiding is voor ongelukken. Witbaard: "Daarom besloot ik toenadering te zoeken. Tegenover elkaar blijven staan heeft mijns inziens geen nut."

Het heeft ertoe geleid dat ze zaterdag samen op de markt staan om aandacht te vragen voor het veilig afsteken van vuurwerk. In de pakketjes die Broertjes en Witbaard uitdelen zitten onder andere een vuurwerkbril, afsteeklonten, oordoppen en flyers.

Veilig en gezellig
Het is alweer het zevende jaar dat de viering van de jaarwisseling in Hilversum in het teken staan van 'veiligheid en gezelligheid', nadat het in 2011-2012 helemaal fout was gegaan bij Gooiland en Broertjes met eigen ogen zag hoe heftig de jaarwisseling in Hilversum altijd verliep. 

Het uitdelen van vuurwerkbrillen is een van de activiteiten die de gemeente in samenwerking met andere partijen organiseert. Zo zijn er op 31 december op het marktplein verschillende optredens en is er vroeg in de avond (19.30 uur) een kindervuurwerkshow en om 0.00 uur de centraal georganiseerde vuurwerkshow. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>