Politie: 'Voorlopig geen verband tussen branden in Hilversum'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De brand in de Langestraat.
De brand in de Langestraat. (Foto: Bastiaan Miché)

Politie: 'Voorlopig geen verband tussen branden in Hilversum'

  Politie

HILVERSUM - De politie heeft nog altijd niemand kunnen oppakken voor één van de verschillende branden van de laatste weken in Hilversum. Er zijn voorlopig geen aanwijzingen dat er een verband is tussen de incidenten, meldt een woordvoerder. 

De voorbije vier weken waren er in Hilversum drie branden waarbij brandstichting de oorzaak is (in ieder geval lijkt het erop). Vrijdag 21 december was er brand in in waterpijpcafé Rotana Lounge aan de Larenseweg en 26 december was het raak bij Castanea Bedrijfsmakelaars op het Arenapark. Bij die eerste brand was één persoon weggerend, meldde de politie destijds. 

Na een relatief rustige jaarwisseling ging het vervolgens afgelopen donderdag opnieuw mis. Toen was het foute boel bij het Thaise restaurant Roeng Reang aan de Langestraat. Opvallend: bij het ernaast gelegen Theehuis Sahara probeerden de daders een ruit te vernielen. De politie meldde vrijdag dat een getuige twee mannen op een scooter had zien wegrijden.

Nu voegt de politie toen dat onduidelijk is of het vernielen van de ruit een poging brandstichting was. "Al deze zaken hebben wij in onderzoek. We hebben in alle zaken onder andere een buurtonderzoek ingesteld, getuigen gehoord en opgeroepen om zich te melden. Camerabeelden opgevraagd en door de Forensische Opsporing zijn sporen veilig gesteld."

Er is echter nog niemand opgepakt. De voorlopig enige overeenkomst tussen de drie branden is dat er eerst een ruit is vernield en daarna brand uitbrak. "De oorzaak van de brand was bij elk incident op een andere manier", aldus de woordvoerder. "Hier zijn naast het vernielen van de ruit geen verbanden in te vinden. Hoe er precies brand werd gesticht, daar geven wij geen informatie over. Dat is teveel daderinformatie."

Het onderzoek of er een verband is tussen de branden is nog gaande, maar voorlopig is daar geen sprake van. "We hebben in ieder geval geen aanwijzingen of enig vermoeden dat we te maken hebben met een pyromaan."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>