Coldcase-kalender: dramatische brand waarbij Kim Veerman (20) overleed
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto's: Bastiaan Miché

Coldcase-kalender: dramatische brand waarbij Kim Veerman (20) overleed

  Politie

HILVERSUM - De 20-jarige Kim Veerman ligt in bed op zolder. Tegen de gevel wordt brand gesticht. Haar huis vat ook vlam. Veerman schrikt wakker. Door de brand kan zij niet naar beneden. Als de brandweer op haar zolderkamer komt, is zij al overleden. De brand was aangestoken, maar door wie, is onbekend.

Dat was in september 2007. De dader is nog altijd niet gevonden. Het drama van toen is een van de zaken op de landelijke coldcase-kalender van 2019. De politie brengt deze kalender, die in gevangenissen wordt verspreid, voor het derde jaar op rij uit. Rechercheurs brengen daarmee langlopende zaken opnieuw onder de aandacht, hopend op een doorbraak.

Tijdens die zondag 16 september rond 6.00 uur woedde op het Langgewenst in Hilversum een brand waarbij een postzegelhandel en de daarboven gelegen kamers uitbrandden. Een aantal bewoners kon ternauwernood het vege lijf redden of werd door de brandweer direct uit het pand gehaald.

Veerman (20) woonde sinds kort boven de postzegelhandel. Haar leven kon niet gered worden, nadat zij uit het brandende huis gehaald was. Het slachtoffer kwam oorspronkelijk uit Kortenhoef. Zij bezocht het Comenius College en deed daarna de Hotelschool. Pas kort woonde zij in Hilversum op kamers en werkte daar in hotel Laapershoek.

Zwart van de mensen
In een interview in de coldcase-kalender wordt duidelijk dat haar moeder Rik Stoutenbeek en stiefvader Rino Bijkerk het nog altijd moeilijk hebben met de dramatische gebeurtenis. "Toen wij aankwamen op de markt van Hilversum zag het al zwart van de mensen, er stonden veel brandweerwagens en politieauto's. De vlammen kwamen al door het dak", aldus Stoutenbeek. "Kim was naar het ziekenhuis gebracht, ze werd gereanimeerd. Dat zeiden ze, voor ons." 

In shock
Bijkerk: "Haar verjaardag op 16 maart, de dag van de brand op 16 september en Kerst, dat blijven zware dagen. Het wordt je niet geleerd hoe je hiermee om moet gaan. De eerste maanden ben je gewoon in shock." "Ik heb mijn huis moeten verkopen", aldus Stoutenbeek. 'Kim bleef maar door de poort komen. Als ik nu nog in de tuin bezig ben en in het dorp een ambulance hoor, dan voelt het alsof mijn baarmoeder uit mijn lijf wordt getrokken. De beelden van de markt in Hilversum, die gaan niet meer uit mijn hoofd."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>