Nog veel vragen over uitgaansgeweld in Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Pixabay

Nog veel vragen over uitgaansgeweld in Hilversum

  Politie

HILVERSUM - De strafzaak tegen twee jonge mannen (19 en 20) uit Huizen die betrokken zouden zijn bij een ruzie tussen twee groepen jongeren tijdens het uitgaan op 30 maart afgelopen jaar in Hilversum zal op 12 april inhoudelijk worden behandeld. Dat heeft de politierechter in Utrecht bepaald.

Tijdens de zitting maandag bleek dat er nog veel onduidelijk was over wat er precies gebeurd is die nacht. De twee verdachten waren zelf niet aanwezig.

Blijvend litteken
Bij de vechtpartij liep één van de jongens verwondingen op aan zijn gezicht. Hij zou daar een blijvend litteken aan overhouden. De twee Huizers is openlijk geweld en poging zware mishandeling ten laste gelegd. Volgens het Openbaar Ministerie zouden zij het slachtoffer in het gezicht hebben geschopt en geslagen.

Het gedoe ontstond na een opstootje ter hoogte van Club Rex in het Hilversumse uitgaansgebied aan de Groest. Daar is ook beeldmateriaal van. Het enige slachtoffer zou enige tijd later zijn opgewacht op de hoek van de Schapenkamp en de Leeuwenstraat. Hij zou daar zijn geschopt en geslagen zijn door een aantal jongens onder wie de verdachten.

Geruchten
De advocaten verzochten de politierechter om vijf getuigen onder wie het slachtoffer opnieuw te horen. Volgens de advocaten zouden er geruchten gaan dat de getuigenissen op elkaar zouden hebben afgestemd.

Ook wil raadsman Reisinger dat de 19-jarige verdachte nogmaals naar de gemaakte opnamen op die bewuste avond op de Groest willen kijken om zijn geheugen wat op te frissen. De man kan zich niets meer herinneren van die nacht.

De 20-jarige cliënt van advocaat Reisinger heeft tot nog toe weinig losgelaten tijdens een verhoor. Op 12 april wil hij wel opening van zaken wilde geven. De raadsman lichtte toe dat zijn cliënt pas een half jaar na het incident is aangehouden en om die reden niet meer precies weet wat er gebeurd is.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>