Van wie komt de USB-stick in zaak villamoord Hilversum?
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Het vrouw werd op 9 juli dood aangetroffen.
Het vrouw werd op 9 juli dood aangetroffen. (Foto: Bastiaan Miché)

Van wie komt de USB-stick in zaak villamoord Hilversum?

  Politie

HILVERSUM - Een USB-stick, die een familielid eind vorig jaar op het graf vond van de op 6 juli in een Hilversumse studentenvilla met messteken om het leven gebrachte Maastrichtse, bevatte twee brieven. De één aan het slachtoffer en de ander aan de nabestaanden.

De onbekende afzender schreef dat het onmogelijk is dat de moordenaar uit noodweer zou hebben gehandeld. "Jij zou hem nooit hebben aangevallen", aldus de briefschrijver aan het slachtoffer.

Dat bleek tijdens de regiezitting voor de rechtbank in Lelystad tegen een 22-jarige Rotterdammer. Hij wordt verdacht van moord. De 22-jarige vrouw werd op 9 juli dood aangetroffen in een huis aan de Waldecklaan, waar zij tijdelijk verbleef, nadat de brandweer een melding had gekregen van een sissend geluid. Direct na de vondst was duidelijk dat de vrouw om het leven was gebracht. Zij bleek al drie dagen dood in de woning te liggen.

Op de gevonden USB-stick werd ook een telefoonnummer aangetroffen. De politie heeft geprobeerd te achterhalen van wie dat nummer is maar dat is tot nu toe nog niet gelukt. Het gaat om een prepaid-telefoon. De advocaat van de verdachte, F. Landerloo, wil graag met de briefschrijver in contact komen. "Ik zou degene graag oproepen als getuige."

De Rotterdammer werd tien dagen na de moord aangehouden. Hij lag in het ziekenhuis waar hij herstelde van ongeluk. Hij zou op de dag van de moord op de A27 nabij Hilversum voor een auto zijn gesprongen. De politie vermoedt dat de man zelfmoord probeerde te plegen.

De verdachte heeft inmiddels bekend dat hij de vrouw heeft gedood. Volgens de Rotterdammer zou hij uit zelfverdediging hebben gehandeld. Zijn vriendin zou hem uit het niets met een mes hebben aangevallen toen hij onder de douche stond. Uit angst zou hij het mes hebben afgepakt en haar hebben gestoken.

Wat de reden was dat zij hem aanviel werd niet duidelijk. Ook niet waarom de man zijn vriendin zo zwaar verwondde dat zij overleed. Inmiddels is hij psychiatrisch onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt zal het onderzoek naar de moord over twee maanden klaar zijn. Eerst vindt er nog een regiezitting plaats op 9 april. Op 18 juni zal de zaak inhoudelijk worden behandeld.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>