[Video] Jongen die Gilly Emanuels beledigde ontslagen bij Koninklijke Marechaussee
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Gilly Emanuels een paar dagen na het incident op 17 augustus 2017.
Gilly Emanuels een paar dagen na het incident op 17 augustus 2017. (Foto: Bastiaan Miché)
Video

Jongen die Gilly Emanuels beledigde ontslagen bij Koninklijke Marechaussee

  Politie

HILVERSUM - De 19-jarige man die deel uitmaakte van de groep die onderneemster Gilly Emanuels van ijssalon 't Perronnetje terroriseerde, werkt niet meer bij de Koninklijke Marechaussee. Die laat via twitter weten dat de man in oktober 2018 is ontslagen.

Samen met haar advocaat Richard Korver deed de 38-jarige Emanuels, een paar uur nadat ze zowel als slachtoffer als dader voor de rechtbank was verschenen, haar verhaal bij Eva Jinek. In de uitzending vertelde ze dat de 19-jarige man met wie ze in augustus 2017 in gevecht raakte (het bekende filmpje) in opleiding is bij de marechaussee. En dat leidde natuurlijk weer tot de nodige ophef op social media. Overigens is niet bekend waarom de man is ontslagen. 

Gesteund door velen verscheen Emanuels woensdag voor de rechtbank in Utrecht.  Tegen de voormalig eigenaresse van de zaak aan de Hilversumse Kleine Drift eiste de Officier van Justitie een werkstraf van 120 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk. Zij zou een van de hangjongeren die haar op 17 augustus 2017 zouden hebben belaagd met een mandarijn en haar daarna zou hebben uitgescholden met racistische teksten, hebben mishandeld.

Het was, aldus Emanuels destijds, de druppel na een reeks van incidenten. Zo was er onder meer een steen door de ruit gegooid een een met poep besmeurde Surinaamse vlag voor haar deur gelegd. Tijdens de zitting woensdag verklaardeze dat ze het zat was. "Mijn kind stond erbij."

Inmiddels probeert de onderneemster een nieuw leven op te bouwen in Abcoude. Eenvoudig gaat dat niet. In de uitzending gaf ze ook aan dat het gefilmde incident haar waarschijnlijk haar hele leven zal blijven achtervolgen. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>