Rijbewijs beginnend bestuurder ongeldig verklaard
Dit weekend waren er op diverse locaties in Hilversum alcoholcontroles.
Dit weekend waren er op diverse locaties in Hilversum alcoholcontroles. (Foto: Politie)

Rijbewijs beginnend bestuurder ongeldig verklaard

  Politie

HILVERSUM - Het was niet de eerste keer voor een vrouw dat zij met alcohol betrapt is achter het stuur. In de nacht van vrijdag op zaterdag liep de beginnend bestuurder weer tegen de lamp met als resultaat dat haar rijbewijs nu ongeldig is verklaard.

Dat meldt de Politie Hilversum op de Facebookpagina. De afgelopen twee nachten hebben agenten op verschillende locaties alcoholcontroles gehouden. Vrijdag op zaterdag hadden vijf personen een te hoog promillage. Een nacht later zijn er twee rijbewijzen ingevorderd en is een arrestatie verricht.

De beginnend bestuurder maakte het vrijdag het meest bont van de vijf overtreders. Zij had een alcoholpromillage van 1,8 terwijl voor haar een promillage van 0,22 is toegestaan. Omdat zij al eerder op alcoholgebruik in het verkeer was betrapt, is haar roze papiertje nu ongeldig verklaard.

Een nacht later was het druk in het uitgaansgebied. Samen hielden politie, horecaportiers, cameratoezicht en beveiliging hier toezicht. Er waren geen grote incidenten, wel verrichtte agenten één aanhouding. Een persoon kon geen identiteitsbewijs tonen toen daar om gevraagd werd. Daarnaast zitten twee automobilisten nu zonder rijbewijs omdat zij onder invloed aan het rijden waren.

Meer berichten