Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

SP pleit voor onderzoek naar verdiept spoor

Politie

HILVERSUM - De discussie over de aanleg van een verdiept spoor lijkt in Hilversum verstomt, maar de SP slingert deze opnieuw aan. De socialisten vinden dat er een haalbaarheidsonderzoek moet komen naar een spoor dat de grond ingaat in Hilversum en Bussum.

Om Hilversum-Oost echt met West te verbinden is het weghalen van de barrière de beste optie. Maar hoe is dat te realiseren en wat gaat dat kosten? In samenwerking met de regio Gooi en Vechtstreek stelt de SP voor een haalbaarheidsonderzoek te laten doen naar de verdiepte ligging van het spoor in Hilversum en Goois Meren. In laatstgenoemde gemeente is deze discussie veel levendiger.

Tijdens de raadsvergadering van woensdag 27 maart dient de SP hiervoor een motie in, maar de socialisten willen het donderdagavond al op tafel leggen als de commissie Ruimtelijke Ordening vergadert over het stedenbouwkundig plan van 'De 7 Straatjes'.

"Omdat de verdieping van het spoor invloed heeft op de keuzes die we maken bij de ontwikkeling van het stationsgebied en het in die discussie meermalen door voor én tegenstanders van de voorliggende plannen aan de orde is gekomen, willen we het plan graag voorleggen aan de fracties", meldt SP-raadslid Pierre van Rooden.

Uit de krant