Afbeelding
Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

Hilversumse beroofd in haar woning

Politie

HILVERSUM - Een Hilversumse is afgelopen vrijdag - op klaarlichte dag - in haar woning overvallen en beroofd. De twee daders gingen er vervolgens vandoor in hun auto, vermoedelijk een grijze Ford Focus. Dat meldt de politie vandaag. 

De overval vond plaats in een woonhuis aan de Van Ostadelaan in Hilversum overvallen. Rond 11.00 uur werd er aangebeld. Toen de bewoonster open deed stonden er twee mannen voor de deur. Zij kwamen met een smoes de woning binnen en hebben uiteindelijk met geweld een tas en een portefeuille van de vrouw afgenomen.  

De mannen renden daarna richting de Gijsbrecht van Amstelstraat om hun auto te pakken en reden vervolgens vanaf de Van Ostadelaan rechtsaf de Gijsbrecht op. De politie vermoedt dat dit met hoge snelheid is gebeurd. Een getuige heeft gezien dat het kenteken gelijkend is op ZND518.

Signalement
De overvallers zijn blanke mannen van middelbare leeftijd die goed en accentloos Nederlands spraken. Ze droegen allebei donkere kleding. De ene man is waarschijnlijk rond de 1.70 meter, stevig en heeft bruin, sluik haar. De andere man is waarschijnlijk rond de 1.80 meter, is ook stevig gebouwd en heeft grijs haar met een kuif.

Uit de krant