De plek waar het incident zou hebben plaatsgevonden.
De plek waar het incident zou hebben plaatsgevonden. Foto: Bastiaan Miché

Man probeert BOA aan te rijden in Hilversum

Politie

HILVERSUM - De politie is een onderzoek gestart naar een bijna-aanrijding waarbij een tot dusver no onbekende man vol op een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) afreed. Het incident vond plaats op dinsdag 5 maart tussen 16.00 en 16.30 op de Kleine Drift in Hilversum, ter hoogte van het Oosterspoorplein.

De politie brengt nu pas het verhaal naar buiten. Tijdens die bewuste middag was de BOA aan het werk toen een bus, volgens de politie waarschijnlijk van het merk Opel, de man inhaalde. Dat was op de Bussumerstraat; een eenrichtingsweg.

De BOA wilde na deze manoeuvre de bestuurder aanspreken op zijn rijgedrag omdat hij vermoedde dat de bestuurder wellicht verdwaald was. Toen de bus moest stoppen voor ander verkeer, parkeerde de handhaver zijn dienstauto vóór de bus en stapte hij uit zijn auto.

Ondanks dat de mannen oogcontact maakten, gooide de bestuurder zijn auto in zijn achteruit om vervolgens flink gas te geven en vooruit te rijden, vol op de BOA af, die daar klem stond. Uiteindelijk raakte de bus de BOA op een haar na niet en vervolgde hij zijn dollemansrit richting de Lorentzweg.

Sindsdien is de man zoek. De politie is op zoek naar hem of naar getuigen van deze gebeurtenis. 

Uit de krant