[Video] Heidebrand Hilversum: jongens (14 en 15) speelden met vuurwerk
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché
Video

Heidebrand Hilversum: jongens (14 en 15) speelden met vuurwerk

  Politie

HILVERSUM - De enorme heidebrand van anderhalve week terug in Hilversum is ontstaan doordat twee jongens van 14 en 15 jaar met vuurwerk speelden. Dat meldt de politie. 

Benadrukt wordt daarbij dat er geen sprake is van opzettelijke brandstichting. Eén van de jongens heeft zich bij de politie gemeld, nadat de politie een getuigenoproep in de media had gedaan. Tevens is een tweede verdachte aangehouden. Ze zijn beiden na verhoor weer heengezonden.

De brand op de Laapersheide ontstond op maandagavond 8 april rond 19.00 uur. Het was droog die dag en er stond een harde wind. Het vuur greep snel om zich heen. Boven Hilversum en omgeving was een enorme rookkolom zichtbaar. Het treinverkeer tussen Hilversum en Utrecht – een spoorlijn die over de heide loopt - moest tijdelijk worden stilgelegd.

En de brandweer moest massaal uitrukken. Er waren pakweg tien blusvoertuigen nodig om de brand te blussen. Rond 21.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Een politiehelikopter hielp nog vanuit de lucht om de laatste brandhaarden op te sporen met de warmtebeeldcamera.

Door de grote natuurbrand werd ruim zes hectare heide verwoest. De politie startte direct een onderzoek naar de oorzaak van de brand. Volgens getuigen zouden er vuurwerkknallen te horen zijn geweest.Nu blijkt uit onderzoek dat er inderdaad met vuurwerk gespeeld werd. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>