Opknapbeurt appartement waar brand uitbrak gaat enkele maanden duren
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Het appartement waar de brand uitbrak.
Het appartement waar de brand uitbrak. (Foto's: Bastiaan Miché)

Opknapbeurt appartement waar brand uitbrak gaat enkele maanden duren

  Politie

HILVERSUM - Het is nog altijd niet duidelijk wat de precieze oorzaak is van de brand van afgelopen week in seniorencomplex de Prinsenhof aan de Hilversumse Schoolstraat. Het onderzoek is nog niet afgerond, aldus een politiewoordvoerder.

De bewoners van 57 appartementen zijn alweer thuis. Van de overige drie zijn er twee eind deze week eveneens weer helemaal opgeknapt en bewoond. Alleen in het appartement waar de brand uitbrak - op de begane grond aan de Schoolstraatzijde - is het nog een grote ravage. De opknapbeurt daarvan gaat nog enkele maanden duren, aldus een woordvoerder van Het Gooi en Omstreken.

Dat betekent dat de bewoner, die volgens veel andere bewoners van het seniorencomplex niet in het pand thuishoort, voorlopig niet terugkeert. Het zal een opluchting zijn voor velen. "Deze man zet 59 huizen op zijn kop", vindt ook bewoonster Annemarie Bakker. "Hij is regelmatig dronken en je ziet er vaak jongelui omdat hij wiet dealt en mensen in de berging laat slapen."

Tekst gaat verder onder de foto.

Zowel burgemeester Pieter Broertjes als directeur Maarten van Gessel van woningcorporatie Het Gooi en Omstreken wil - zolang het onderzoek loopt - niet op deze beschuldigingen reageren. "Over individuen doen we geen uitspraken", zei Van Gessel maandagmorgen op het moment dat een bus vol met bewoners vanuit het Van der Valk Hotel in Amersfoort arriveerde.

Veel bewoners verbleven zaterdag en zondag in het hotel nadat in vrijdag rond 23.30 uur in het appartement op de begane grond aan de Schoolstraatzijde brand ontstond. Sommige bewoners werden vanwege alle rook in het pand door de brandweer vanaf hun balkon gered en overgebracht naar de Vorstin. 

Bij de brand raakten drie bewoners lichtgewond. Deze mensen zijn voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht, maar mochten het ziekenhuis zaterdag overdag weer verlaten. Het Gooi en Omstreken heeft alle teruggekeerde bewoners verwelkomd met een bloemetje als klein gebaar.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>