Foto: Pixabay

Hilversummer bedreigde hulpverleners forensische psychiatrische instelling met mes

  Politie

HILVERSUM - Tegen een 20-jarige Hilversummer is geëist dat hij een jaar wordt opgenomen in een psychiatrisch forensische kliniek. De man zou begin dit jaar een begeleider en twee medewerkers van de Hilversumse forensische psychiatrische instelling Inforsa hebben bedreigd met een mes toen zij hem bezochten in zijn woning in Hilversum.

De drie kwamen binnen met een eigen sleutel nadat zij vermoedden dat het niet goed met hem ging. Na een woordenwisseling waarbij niemand elkaar begreep, pakte de man een mes en liep op het drietal af. Vervolgens sommeerde hij hen weg te gaan en riep: 'Get out'. De medewerkers waren zo bang dat ze het huis uit vluchtten en de politie waarschuwden. De man zegt dat er niets aan de hand was en dat hij niet dreigend is geweest: "Ik begrijp dat het misschien zo overkwam maar dat was niet de bedoeling."

Het is niet de eerste keer dat hij hulpverleners bedreigd. Al eerder werd hij hiervoor met een deels voorwaardelijke straf veroordeeld. Hij liep nog in zijn proeftijd. Op dit moment is hij gedwongen opgenomen in de GGZ instelling Rembrandthof in Hilversum.

De nog jonge verdachte komt uit Eritrea en is drie jaar geleden naar Nederland gekomen en via een aantal omzwervingen in een Hilversums begeleid wonenproject terecht is gekomen. Uit onderzoek zou blijken dat de man ernstig in de war is en hij niet toerekeningsvatbaar was ten tijde van het incident. De man heeft geen inzicht heeft in zijn eigen problematiek. Volgens het rapport moet hij behandeld worden.

Ook de Hilversumse advocaat H. de Kroon pleitte voor een opname in een psychiatrisch ziekenhuis zodat er gestart kan worden met een behandeling. Ambulante hulp zou geen optie zijn omdat de man geen enkel netwerk heeft waar hij op terug kan vallen als hij zelfstandig woont. De verdachte zei ter zitting dat het goed met hem gaat: "Ik wil graag mijn leven oppakken en naar school."

Uitspraak 4 juni.

Meer berichten