[Update] Politie onderzoekt dood Marwan (15)
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché
Update

Politie onderzoekt dood Marwan (15)

  Politie

HILVERSUM - De politie is een onderzoek gestart naar het overlijden van de 15-jarige Marwan Benkodad maandagavond. "Er zijn nog veel onduidelijkheden over de toedracht", aldus een woordvoerder. "Het kan ook een noodlottig ongeval zijn."

De jonge Hilversummer kwam maandagavond om het leven. Ondanks de komst van een traumahelikopter was hij niet meer te redden. Vanavond is er op de plek waar die helikopter landde, op de hoek Stroeslaan - Letteriestraat, een herdenkingsbijeenkomst. Het djanazah-gebed dinsdag in moskee Al Amal aan de Hilversumse Minckelersstraat werd al massaal bezocht. De kans is groot dat dit vanavond weer het geval zal zijn. 

Gepest
Aanvankelijk meldde de politie dat Marwan zichzelf van het leven beroofde. Vervolgens verschenen op social media filmpjes en verhalen dat de derde klasleerling van het Hilfertsheem College door medescholieren erg werd gepest. Een politiewoordvoerder kan niet zeggen of er een verband is tussen het pesten en het overlijden van de jongen. Wel, zegt zij, zijn er redenen om te denken dat er ook een andere oorzaak is dan suïcide. Een misdrijf is wél uitgesloten.

Op de school Lieven de Keylaan in Hilversum-Noord is het rustig, zegt directeur Serge Steenman. "We zijn in diepe rouw en begeleiden de leerlingen die het moeilijk ermee hebben. We nemen onze verantwoordelijkheid."

Op de hoogte
Of de schoolleiding vanavond de herdenkingsbijeenkomst bijwoont, kan of wil de directeur niet zeggen. Hij is inderdaad op de hoogte van de filmpjes en verhalen op Facebook waaruit zou blijken dat Marwan erg werd gepest. Uiteraard is dat niet fijn voor de school, erkent Steenman. Hij benadrukt echter dat de familie en politie spreken van een 'noodlottig ongeval' en er dus geen verband hoeft te zijn tussen het een en het ander.

Feit lijkt echter wel dat de jongen op de school werd gepest en het Hilfertsheem College nu te boek staat als 'pestschool'. Steenman weigert echter op die bewering in te gaan. "Over pesten in zijn algemeenheid wil ik op een later moment best iets zeggen, maar niet in relatie tot deze zaak."

Update
De politie doet verder geen onderzoek meer naar het overlijden van de 15-jarige jongen, meldt een woordvoerder nu. Er is geen strafbaar feit gepleegd, luidt de korte uitleg. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>