Honderden mensen waren vorige week aanwezig bij de herdenking van Marwan.
Honderden mensen waren vorige week aanwezig bij de herdenking van Marwan. Foto: Bastiaan Miché

Aanvallers pesters Marwan zijn 15 en 16 jaar

Politie

HILVERSUM - De drie jongens die vorige week zijn aangehouden voor het mishandelen van meerdere personen, die de overleden Marwan Ben Kodad zouden hebben gepest, zijn Hilversummers van 15 (2) en 16 jaar. 

De jongens zijn inmiddels weer thuis in afwachting van een beslissing van de officier van justitie. Die beslissing is er nog niet, omdat het politieonderzoek nog niet is afgerond. Zo wil de politie de telefoons van de drie jonge Hilversummers nog nader bestuderen. Mogelijk krijgen de drie niet meer dan een taakstraf. Het gaat, aldus een woordvoerder van het OM, immers om jonge verdachten zonder strafblad.

De 15-jarige Marwan Ben Kodad overleed vorige week maandag. De politie gaat uit van zelfdoding en heeft het onderzoek afgerond. De dagen erop ontstond veel commotie, omdat de volgens velen immer positieve jongen op school zou zijn gepest. Zijn ouders waren echter nergens van op de hoogte. Zij spraken van een 'noodlottig ongeval', net als de school, het Hilfertsheem College, waar de jonge Hilversummer naartoe ging. 

Uit de krant