Hilversumse aangereden op 'gevaarlijke' oversteek, bestuurder rijdt door
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Hilversumse aangereden op 'gevaarlijke' oversteek, bestuurder rijdt door

  Politie

HILVERSUM - Waar is de automobilist die op de Stationsstraat vorige week woensdagavond rond 20.30 een 20-jarige Hilversumse aanreed en vervolgens doorreed?

Dat is zes dagen na het ongeval op de volgens velen gevaarlijke oversteek Groest - Marktplein de grote vraag. De politie roept getuigen op zich te melden. Van de dader ontbreekt zover bekend ieder spoor.

Het slachtoffer is Bo van de Kuinder. Zij werd aangereden door een grijze Mercedes type A-klasse. De Hilversumse raakte gewond aan haar been en moest naar het ziekenhuis. De automobilist is doorgereden zonder zich om de vrouw te bekommeren.

Van de Kuinder meldde direct na het ongeval op Facebook dat de auto toeterde voordat hij haar raakte. "Ik ben bont en blauw, heb een pijnlijke schaafwond over mijn volledige kuit en mijn knie/kruisbanden zijn ernstig toegetakeld."

Overigens plaatste de politie pas een getuigenoproep na vragen over het ongeval door deze krant. Van de Kuinder ontving vandaag nog een brief van de politie waarin staat dat er te weinig aanwijzingen zijn of informatie beschikbaar om een onderzoek te starten.

Volgens een politiewoordvoerder is die brief 'een foutje'. "We zijn juist bezig om het onderzoek meer schwung te geven", zei zij vlak voordat de getuigenoproep op internet verscheen. 

De oversteek van de Groest naar de markt staat volgens velen te boek als gevaarlijk. Recent pleitte de SP nog voor de aanleg voor een zebrapad, eventueel in combinatie met verkeerslichten. Verkeerswethouder Annette Wolthers vindt dat niet nodig. De verkeersveiligheid gaat er niet mee omhoog en bovendien leidt het alleen maar tot langere opstoppingen, was in maart haar uitleg. 

Een uitgebreid verhaal met Bo van de Kuinder komende donderdag in de Gooi en Eembode.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>