Forse vertraging voor nieuwbouw politiebureau op de Groest
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Forse vertraging voor nieuwbouw politiebureau op de Groest

  Politie

HILVERSUM - De nieuwbouw van het politiebureau op de Groest is niet zoals eerder gemeld in 2022 afgerond, maar op zijn vroegst pas twee jaar later.  Uit onderzoek in het afgelopen jaar blijkt dat het huidige plan alleen gerealiseerd kan worden met een behoorlijke vertraging, aldus de politie. 

De ontstane vertraging komt doordat de complexiteit van het gehele project groter is dan gedacht. "De belangrijkste veroorzakers van de vertraging zijn de sloop en nieuwbouw in het Hilversumse centrum en de gewenste ondergrondse parkeervoorziening."

Voor de nu nog aparte meldkamers van de politie Midden-Nederland (Utrecht, Lelystad en Naarden), die alle drie zullen verhuizen naar de Groest heeft de vertraging zeker gevolgen, blijkt uit een interne mail naar alle medewerkers van de Veiligheidsregio. Daarin staat dat al op korte termijn voor de meldkamers Naarden en Lelystad maatregelen worden getroffen om bezettingsproblemen te voorkomen. "Hiermee wordt de kwetsbaarheid beperkt tot er een duurzame oplossing is."

In 2018 is het besluit genomen om de gemeenschappelijke meldkamer Midden-Nederland samen met de politie in het centrum van Hilversum te huisvesten. Vervolgens werd duidelijk dat niet renovatie, maar nieuwbouw het beste alternatief was voor het hoofdgebouw van de Gooise politie. Er zouden namelijk aanzienlijke eisen zijn waaraan de huisvesting van de nieuwe meldkamer moet voldoen. Dat betekende wel dat de verhuizing van de meldkamers pas in 2022 zou zijn. Nu blijkt er een dus een vertraging van 24 maanden maanden in de oplevering. De toren aan de Prins Bernhardstraat blijft sowieso staan.

Aanleiding voor alle plannen is dat in het regeerakkoord Rutte I uit 2010 aanvankelijk was gekozen voor één landelijke meldkamerorganisatie met drie locaties. In februari 2012 vonden de minister van Veiligheid en Justitie en de Tweede Kamer een model met maximaal tien meldkamers in Nederland een beter alternatief. Meldkamer Midden-Nederland is een van deze nieuwe meldkamers. Na diverse onderzoeken wees de minister in februari 2017 de Groest in Hilversum aan als nieuwe locatie voor de realisatie van de Meldkamer Midden-Nederland.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>