Hilversummer opgepakt voor zware mishandeling
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De man werd woensdagmorgen in Hilversum aangehouden.
De man werd woensdagmorgen in Hilversum aangehouden. (Foto: Bastiaan Miché)

Hilversummer opgepakt voor zware mishandeling

  Politie

HILVERSUM - Een 38-jarige man uit Hilversum is woensdagmorgen aangehouden voor de zware mishandeling van een 30-jarige man uit Wijdemeren na een aanrijding op de Vreelandseweg in Kortenhoef.

Het incident vond plaats op 15 april. Het slachtoffer kreeg flinke klappen met een honkbalknuppel en liep daarbij een zware hersenschudding op. Ondanks verschillende getuigenoproepen slaagde de politie er tot vandaag niet in een verdachte op te pakken.

Dinsdagavond kwam de zaak in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Er is door een aantal kijkers gereageerd op de opvallende auto van de dader, een kleine blauwe auto met buitenlandse kentekenplaten (wit met zwarte letters) en een skikoffer op het dak.

Woensdagmorgen kwam er een melding binnen bij de politie dat de gezochte auto op dat moment werd gezien in Hilversum. De auto voldeed aan de beschrijving, inclusief een schade die mogelijk was opgelopen ten tijde van het verkeersongeluk op 15 april.

De auto werd inderdaad aangetroffen en is in beslag genomen. De officier van justitie gaf ook toestemming om de eigenaar van de auto aan te houden, wat korte tijd later gebeurde. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij wordt verhoord.

Mishandeling na aanrijding
Na een aanrijding op maandagavond 15 april op de Vreelandseweg in Kortenhoef, parkeerde het 30-jarige slachtoffer in een parkeerhaven om de schade te checken en te informeren hoe het met de bestuurder van de andere auto ging. Vervolgens zag hij dat de bestuurder van de blauwe auto met een honkbalknuppel in zijn handen naar hem toe kwam.

Het lukte het slachtoffer door de stress niet om snel zijn auto te starten. De verdachte sloeg vervolgens met de honkbalknuppel de gehele achterruit aan diggelen. Daarna sloeg hij in op het slachtoffer, die hier zwaargewond raakte. Het slachtoffer lukte het uiteindelijk om weg te rijden en is daarna naar een ziekenhuis vervoerd door een ambulance.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>