Opgepakte 'verkeershufter' uit Hilversum verdacht van poging doodslag
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Opgepakte 'verkeershufter' uit Hilversum verdacht van poging doodslag

  Politie

HILVERSUM  - De 38-jarige Hilversummer die vorige week woensdag werd opgepakt voor het mishandelen (met een honkbalknuppel) van een andere man na een verkeersincident op de Vreelandseweg, zit sowieso nog anderhalve week vast. Het Openbaar Ministerie verdenkt de 'verkeershufter', zoals hij door velen wordt gezien van poging doodslag. 

Het incident vond plaats op 15 april. Na een aanrijding tussen de Hilversummer en een 30-jarige man uit de gemeente Wijdemeren, stapte de Hilversummer met een honkbalknuppel op de Wijdemeeerder af. Het lukte het slachtoffer door de stress niet om snel zijn auto te starten. De verdachte sloeg vervolgens met de honkbalknuppel de gehele achterruit aan diggelen.

Daarna sloeg hij in op het slachtoffer, die een zware hersenschudding opliep. Het slachtoffer lukte het uiteindelijk om weg te rijden en is daarna naar een ziekenhuis vervoerd door een ambulance.  Door de mishandeling is de man nu wel zijn baan kwijt.

Dinsdagavond kwam de zaak in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Een aantal kijkers viel de opvallende auto van de dader op; een kleine blauwe auto met buitenlandse kentekenplaten (wit met zwarte letters) en een skikoffer op het dak. 

Woensdagmorgen kwam er een melding binnen bij de politie dat de gezochte auto op dat moment werd gezien in een hofje aan de Lage Naarderweg in Hilversum. De auto voldeed aan de beschrijving, inclusief een schade die mogelijk was opgelopen ten tijde van het verkeersongeluk op 15 april.

De auto werd inderdaad aangetroffen en is in beslag genomen. De officier van justitie gaf ook toestemming om de eigenaar van de auto aan te houden, wat korte tijd later gebeurde. Vrijdag verscheen de man voor de rechter-commissaris. Het verzoek van het Openbaar Ministerie om de verdachte in bewaring te stellen werd toegewezen. Daarom kan de man maximaal veertien dagen worden vastgehouden. Mogelijk verschijnt hij daarvoor nog voor de raadkamer. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>