[Video] Vrouw uit auto gered in ondergelopen Beatrixtunnel
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Inmiddels is de Beatrixtunnel gesloten
Inmiddels is de Beatrixtunnel gesloten (Foto: Bastiaan Miché)
Video

Vrouw uit auto gered in ondergelopen Beatrixtunnel

  Politie

HILVERSUM - Een automobiliste is vanmiddag uit haar auto gered. De oudere vrouw stond midden in de Beatrixtunnel en kon waarschijnlijk door de druk van het overtollige regenwater de deur niet meer uit komen en is met hulp uit haar auto gehaald.

Een jonge man schoot haar te hulp. Hij wist de vrouw naar een veiligere plek te brengen. Een buschauffeur heeft de automobiliste een droge plek aangeboden in zijn bus. 

Deze stadsbus, die eveneens vaststond in de tunnel die erom bekend staat bij hevige regenval vol te lopen, liep daarna schade op. Bij het wegrijden liep de bus schade aan de achterkant op. Vermoedelijk is de bus op een putdeksel gestuit. Inmiddels is de Beatrixtunnel dicht. Overigens staan meer bussen vast in Hilversum.

(Tekst gaat verder onder video)

De wegen staan blank in Hilversum nadat het uren lang heel hard regende. Op social media zijn tientallen foto's en filmpjes te zien van de vele ondergelopen straten en inmiddels ook kantoorpanden en huizen. De gemeente doet op Twitter (zie hieronder) een oproep om gevallen van overlast in de openbare ruimte, zoals omhoog gekomen putdeksels, te melden via de app: 06-13852953.

Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen en is er alleen materiële schade. De brandweer verwacht nog zeker tot begin van de avond bezig te zijn met het afhandelen van alle meldingen. Meerdere straten zijn afgesloten. Een woordvoerder adviseert mede daarom om voorlopig Hilversum zo veel mogelijk te mijden. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>