Nieuw politiebureau op Bonairelaan
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Christian Pfeiffer

Nieuw politiebureau op Bonairelaan

  Politie

HILVERSUM - Politie Midden-Nederland gaat de Bonairelaan 4 betrekken. Uit schriftelijke vragen van Hilversums Belang blijkt dat er een (tijdelijk) politiebureau komt in de West-Indische buurt. Maar is dat daar wel mogelijk?

Volgens de éénmansfractie hebben de buurtbewoners op 14 juni een brief gekregen waarin de Politie Midden-Nederland/district Gooi en Vechtstreek aankondigen het kantoorpand met zo'n 3.600 vierkante meter oppervalk te hebben gehuurd. "Wegens behoefte aan extra voorzieningen voor de eenheid Midden-Nederland", meldt Henk Blok van de Hilversumse partij. 

Het huurcontract zou op 20 mei gesloten zijn. De politie zou het pand huren voor een termijn tussen de 2,5 en 4 jaar. "Er komt plaats voor 200 politiemensen, de locatie zal 24/7 geopend zijn, dus ook 's nachts, en er zullen surveillanceauto's gestationeerd zijn. Dit alles gaat zeker al zorgen voor een enorme overlast voor de woonwijk."

Maar kan dat wel volgens het bestemmingsplan. Dat is te lezen in de artikel 41-vragen van Hilversums Belang. De Bonairelaan 4 is immers een kantoorgebouw en de politie is een maatschappelijke organisatie. 

Volgens de partij is een bestemmingsplanwijziging nodig om een politiebureau te kunnen beginnen in dit pand. Is dat proces al in gang gezet, zo wil Blok verder weten.

In de buurt is onrust ontstaan over de plannen. Buurtbewoners zijn al jaren bezig om een geluidsscherm te krijgen langs de onlangs verbrede A27 en vrezen nu dag in, dag uit politieauto's in de wijk te hebben. 

Meer in De Gooi en Eembode van donderdag 18 juli


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>