Foto: Bastiaan Miché

Arrestatie Rozenstraat na achtervolging over daken

  Politie

HILVERSUM - De twee inbrekers die zondagmorgen vroeg na een inbraakpoging bij een woning aan de Rozenstraat zijn opgepakt, zijn uiteindelijk na een korte achtervolging over de daken én met hulp van buurtbewoners in de kraag gevat. Dat meldt de politie.

De twee daders zijn een 28-jarige man uit Utrecht en een 25-jarige Hilversummer. De politie onderzoekt nog of zij ook bij andere inbraken.

Uit de verklaring van de politie blijkt dat de arrestatie best spectaculair is verlopen. De politie kwam in actie na een melding vanuit de buurt en was snel ter plaatse. Agenten hoorden direct dat er op een van de daken wat gaande was en zetten de omgeving af.

Met een ladder van een bewoner gingen agenten het dak op waar zij de twee mannen aantroffen. Zij gaven zich echter niet zomaar gewonnen en konden pas na een korte achtervolging worden overmeesterd. Met de hoogwerker van de brandweer zijn de twee naar beneden gehaald.

Bij de betreffende woning zijn braaksporen aangetroffen, aldus een woordvoerder. Hij adviseert inwoners nu de vakantie echt is begonnen en veel mensen niet thuis zijn, waakzaam te wezen. Het advies is daarom om bij verdachte situaties direct de politie te bellen. 

Meer berichten