Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Meisje lastiggevallen door naaktloper op de hei

Politie

HILVERSUM - Een minderjarig meisje heeft melding gemaakt van een naaktloper. De man viel haar, vorige week vrijdag - toen zij op de fiets reed - lastig op de heide tussen Hilversum en Nieuw-Loosdrecht; het gebeurde op de Zonneheide nabij Camping Zonnehoek. 

Dat meldt de politie vandaag. Omstreeks het middaguur fietste het tienermeisje vanuit Loosdrecht over de Rading de Hoornboegsdrift op. Ter hoogte van het kruispunt met de Bosdrift zag zij een man op een bankje zitten.

Hij stond op toen het meisje dichterbij was gekomen. Op dat moment zag ze dat de man een broekje voor zijn geslachtsdeel hield. Op het moment dat het meisje hem wilde passeren, greep de man de stang van haar fiets vast. Dat was voor haar het moment de man een schop te verkopen en daarna door te fietsen in de richting van Hilversum. 

De schrik zat er goed in bij het tienermeisje, dat doorfietste naar het centrum van Hilversum. Op het politiebureau aan de Groest heeft ze haar verhaal gedaan. Ze heeft een signalement van de man gegeven. Toen de politie kwam kijken op de heide was de man al gevlogen. 

De politie wil weten of meer mensen door de man zijn lastiggevallen. Zij kunnen zich - net zoals getuigen - melden bij de politie via 0900-8844.

Uit de krant