OM verdenkt Hilversumse vlogger naast ontucht ook van smaad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De politie deed 9 september vorig jaar een inval bij de Hilversummer.
De politie deed 9 september vorig jaar een inval bij de Hilversummer. (Archieffoto: Bastiaan Miché)

OM verdenkt Hilversumse vlogger naast ontucht ook van smaad

  Politie

HILVERSUM De officier van justitie vervolgt de 34-jarige Hilversumse vlogger die verdacht wordt van ontucht met een vijftienjarige Nijmeegse ook wegens smaad. De man heeft in december vorig jaar naar aanleiding van de strafzaak tegen hem wegens seks met een minderjarige een filmpje op YouTube gezet waarin hij zich in scherpe bewoordingen en beschuldigingen heeft uitgelaten over de ouders van het slachtoffer.

Het OM noemt het filmpje smadelijk. Ter zitting vroeg hij de advocaat het filmpje van You Tube te verwijderen. "Het is inmiddels meer dan honderdduizend keer bekeken. Als verdachte zijn kant van de zaak wilde uitleggen dan is dat nu inmiddels wel gebeurd", zo stelde de officier. De vlogger wordt daarnaast ook verdacht van de verspreiding van een seksueel getint filmpje van het meisje. Hij ontkent alle verdenkingen.

Verdachte niet aanwezig
De inhoudelijke behandeling van de strafzaak werd dinsdag voor de tweede keer uitgesteld. Ditmaal omdat de verdachte niet aanwezig was. De zwaar geïrriteerde rechtbank kon niet anders dan de zaak op nieuw uit te stellen. Ondanks het feit dat het slachtoffer en de officier verzochten de zaak toch door te laten gaan vond de rechtbank dat de aanwezigheid van de man zwaarder weegt.

De vlogger was wel opgeroepen om te komen maar volgens zijn raadsman had dat veel eerder moeten gebeuren. De aankondiging van de strafzaak werd begin augustus verstuurd. "Zo'n brief versturen hartje zomer wanneer iedereen weg is, is niet handig."

Telefoongesprek
Ook stelt de advocaat dat zijn cliënt graag iets wil zeggen over het telefoongesprek dat opnieuw is uitgeluisterd en waarin duidelijk zou worden dat zijn cliënt niet wist dat het slachtoffer jonger dan zestien jaar was. De Hilversummer dacht dat zij 23 was.

De man had al een paar maanden een relatie met de Nijmeegse die hij via snapchat had leren kennen. Toen zij vorig jaar op 9 september op bezoek was bij hem in Hilversum schakelde haar ouders de politie in vanwege vermissing. Al snel werd duidelijk dat hun dochter bij de vlogger verbleef. Zij zouden die avond seks met elkaar gehad hebben.

De strafzaak zal op 21 januari inhoudelijk worden behandeld.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>