Politie over autobrand Neuweg: geen verband met eerdere autobranden in omgeving
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: © Bastiaan Miché

Politie over autobrand Neuweg: geen verband met eerdere autobranden in omgeving

  Politie

HILVERSUM - Ze was net een dag terug van haar vakantie toen Amber zag hoe haar Fiat 500 in lichterlaaie stond. "Nu ben ik redelijk relaxed," zegt de Hilversumse dinsdagmorgen, "maar vannacht was ik wel helemaal in paniek." De politie gaat uit van brandstichting en roept getuigen op om zich te melden.

De brand ontstond in de nacht van maandag op dinsdag rond 1.30 uur op de Neuweg, direct voor de woning van Amber (die niet met haar achternaam in de krant wil). "We lagen te slapen toen we plotseling geknetter hoorden. En toen nog een knal. En nee, daarna heb ik geen oog meer dichtgedaan."

Tijdens haar vakantie met haar vriend en 3-jarig kind heeft de Fiat de gehele week voor haar woning gestaan. Het gezin was weg met een andere wagen. Amber weet niet wat ze ervan moet denken. Er is wel vaker wat loos, zegt ze. Laatst waren een heleboel auto's in de buurt ondergekrast. "Nu is het wachten op de verzekering. Gelukkig hebben we nog een auto. En ik werk in Hilversum."

De brand, die overigens snel was geblust, trok veel bekijks vanuit de buurt. Omwonenden geven echter allemaal aan niets verdachts te hebben gezien. De meeste werden wakker van het geknetter of de zwaailichten. Een overbuurman verbaast zich over de brand, midden op de doorgaans drukke weg. "Het is weliswaar midden in de nacht, maar toch is dit een heel zichtbare plek. En 1.30 uur is toch een tijdstip dat er best nog iemand wakker kan zijn. Ook de politie rijdt hier vaak langs."

Hilversum-Zuid is de afgelopen anderhalve maand wel vaker geteisterd door autobranden. Zo was het onder meer raak op de Bosdrift, Kolhornseweg (camper) en Jan van Galenstraat. Ook de omwonenden van de brand van deze week zijn daarvan op de hoogte en nu toch wel geschrokken. De politie gaat echter niet uit van een verband tussen deze en eerdere autobranden. Bovendien is in niet alle gevallen sprake van brandstichting, aldus een woordvoerder. Aan de auto wordt sporenonderzoek gedaan en via een buurtonderzoek wordt gevraagd naar informatie van omwonenden.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>