Broertjes sluit horecapand Kleine Drift na drugsvondst
Foto: © Bastiaan Miché

Broertjes sluit horecapand Kleine Drift na drugsvondst

  Politie

HLVERSUM - Bij een integrale controle in een horecazaak aan de Kleine Drift in Hilversum zijn op zaterdagavond drugs en illegale tabak aangetroffen. Tevens zijn twee personen zonder geldige verblijfspapieren aangehouden. Het pand is op last van burgemeester Pieter Broertjes gesloten.

De gemeente was een onderzoek gestart omdat zij meerdere signalen van overlast van bewoners had, zoals foutgeparkeerde auto’s, geluidsoverlast en intimidatie van voorbijgangers. Vooronderzoek gaf genoeg aanleiding voor de gemeente Hilversum om een instap voor te bereiden, samen met de politie, douane, Voedsel- en Warenautoriteit en kansspelautoriteit.

Zaterdagavond rond 21.00 uur stapte de politie het pand binnen. De horecagelegenheid was op dat moment open; er waren meerdere mensen binnen. De verschillende uitgangen van het pand werden bewaakt. Personeelsleden en bezoekers werden gecontroleerd.

De politie trof harddrugs en een volgens de gemeente grote hoeveelheid illegale tabak aan. De politie arresteerde twee personen, omdat zij geen geldige verblijfspapieren konden tonen.

Voor de gemeente waren er voldoende gronden om het pand voor een periode van zes maanden te sluiten. In die periode wordt onderzocht of er aanvullende maatregelen nodig zijn. De omwonenden zijn met een brief van de gemeente geïnformeerd over het doel van deze actie.

Meer berichten