Meerdere aanhoudingen in uitgaansgebied Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Politie Hilversum

Meerdere aanhoudingen in uitgaansgebied Hilversum

  Politie

HILVERSUM - Het horecateam van de politie in Hilversum heeft zowel vrijdag- als zaterdagvond meerdere mensen aangehouden. Onder meer een 18-jarige Hilversummer werd opgepakt voor het bij zich hebben van vier wikkels amfetamine. 

Dat schrijft de politie op de eigen Facebookpagina. Vrijdagnacht waren er meerdere vechtpartijtjes in het centrum. Uiteindelijk zijn vier verdachten opgepakt voor verstoring van de openbare orde. Zij kregen een boete. 

Zaterdagavond was het echt feest. Zo betrapten portiers van een horecazaak drie mannen met harddrugs. De politie werd erbij gehaald en het trio kreeg een boete. De drugs zijn in beslag genomen. Een vierde verdachte werd op de Biersteeg gecontroleerd op grond van de Opiumwet en bij hem werden vier wikkels amfetamine aangetroffen. Deze 18-jarige Hilversummer is daarop aangehouden.

Daarnaast zijn twee verdachten opgepakt voor ordeverstoring, waarvan een in een horecagelegenheid op de Groest. Hij had een andere bezoeker geslagen en maakte zich uit de voeten toen de portier hem daarop aansprak. Diezelfde portier wist de man, een 23-jarige Soester te achterhalen en aan de politie over te dragen. Omdat er geen aangifte werd gedaan, is op basis van getuigenverklaringen proces-verbaal opgemaakt voor ordeverstoring in een horecabedrijf. Ook een andere verdachte had zich in een horecazaak misdragen en is het centrum uit gestuurd. Hij zocht vervolgens de confrontatie op met de door de gemeente ingezette beveiligers en werd daarom aangehouden. 

Ook was er een mishandeling op de Stationsstraat. Een 22-jarige man had de eigenaar van een eetgelegenheid daar in zijn vinger gebeten. De dader is uiteindelijk op de Groest aangetroffen en aangehouden. De politie kijkt ondanks alle onrust met een goed gevoel terug op het weekend. "Door de goede samenwerking met onze partners en door de-escalerend optreden van de collega's zagen we dat ook dit weekend zich geen grote incidenten hebben voorgedaan en dat het overgrote deel van het uitgaanspubliek van een gezellige stapavond heeft genoten."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>