Eigenaar gesloten koffiehuis woedend op 'leugenaar' Broertjes
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Het koffiehuis is momenteel gesloten.
Het koffiehuis is momenteel gesloten. (Foto: Bastiaan Miché)

Eigenaar gesloten koffiehuis woedend op 'leugenaar' Broertjes

  Politie

HILVERSUM - Eigenaar Majid al Hannasi van het door burgemeester Pieter Broertjes gesloten koffiehuis Midi ontkent ook maar iets te maken te hebben met de drugs- en illegaletabakvondst in zijn zaak. "De burgemeester heeft een fout gemaakt, hij is een leugenaar."

In de nacht van zaterdag op zondag berichtte de gemeente Hilversum in een persbericht dat een paar uur daarvoor bij een integrale controle in de zaak aan de Kleine Drift - op dat moment open - harddrugs en een grote hoeveelheid illegale tabak waren aangetroffen en tevens twee personen zonder geldige verblijfspapieren aangehouden.

Verder zou de gemeente meerdere signalen van bewoners hebben ontvangen van overlast, zoals foutgeparkeerde auto's, geluidsoverlast en intimidatie van voorbijgangers. Voor Broertjes waren dat voldoende gronden om het pand voor zes maanden te sluiten. "Onderzocht wordt of er aanvullende maatregelen nodig zijn. De omwonenden zijn met een brief van de gemeente geïnformeerd over het doel van deze actie. Mogelijk is hier sprake van wat wij noemen 'ondermijning'."

Maar van het persbericht klopt helemaal niets, reageert Al Hannasi, inmiddels pakweg vijftien jaar eigenaar van de zaak. Volgens hem zaten de paar pakjes aangetroffen cocaïne in de jaszak van een klant en lag de illegale tabak in de auto van een van de bezoekers. "Dat staat ook op camerabeelden. Daarop zie je hoe een groep mannen met bivakmutsen op mijn zaak binnenkomt. Dat is niet normaal. Met speciale wapens en zo. Dat zie je alleen in films."

Dat Broertjes zijn 'drugspand', zoals het koffiehuis door de buitenwereld nu wordt bestempeld, sluit, ziet de eigenaar als louter mooie sier maken. "Ik heb helemaal geen wietplanten of kilo's drugs, man, ik heb geeneens een weegschaal", meldt hij. En ook de beschuldigingen van overlast kloppen volgens hem van geen kant. "Ik heb juist heel goed contact met mijn buren, ben juist degene die anderen altijd helpt. Ik heb geen drugs of alcohol in mijn zaak. Klanten kunnen er alleen een waterpijpje roken. Maar verder zijn hier nooit klachten of incidenten. En nu sluiten ze mij omdat ze bij een klant drugs aantreffen. Dan kun je net zo goed de gehele Groest sluiten."

Al Hannasi, die nog nooit een uitkering heeft gehad maar nu niet anders zegt te kunnen, laat het er niet bij zitten. Komende week spreekt hij met zijn advocaat en zal hij bezwaar tegen de sluiting aantekenen. "Ik ga het aanvechten tot het eind en het zo aanpakken dat ik het win en een dikke schadevergoeding krijg."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>