Cameratoezicht Hilversum
Cameratoezicht Hilversum (Foto: Bastiaan Miché)

Cameratoezicht in Kerkelanden en bij Cruijff Court in Noord rond jaarwisseling

  Politie

HILVERSUM - Op drie locaties in Kerkelanden en één plek in Hilversum-Noord komt tijdens de dagen rond de jaarwisseling flexibel cameratoezicht. Doel is om vuurwerkschade te voorkomen.

Dat heeft burgemeester Pieter Broertjes 'na overleg met partijen' besloten. De camera's worden preventief en tijdelijk geplaatst nabij de Gouden Regenschool, Augustinusschool en buurthuis De Keet. 

De camera in Noord komt aan de westzijde van het Cruijff Court aan de Stephensonlaan, tussen de aanwezige bomen. Vuurwerkvandalen beschadigden vorig jaar dat veld. Ook vanuit Kerkelanden komen regelmatig vuurwerkklachten.

Het toezicht geldt tussen 23 december en 3 januari. De camera's hangen aan cameramasten die komen aan drie randen van het open grasveld tussen beide scholen en het jongerencentrum. Door middel van camerabordjes staat aangegeven dat hier cameratoezicht. Nabij het Cruijff Court komt de camera aan een hoge mast op identieke manier. De camera's zullen worden geblind zodat niet in woningen is te kijken.

Meer berichten