Foto: Pixabay

OM eist opnieuw 28 jaar cel tegen Hilversummer voor moord op broer van kroongetuige

  Politie

HILVERSUM - De moord op een onschuldige burger die doelbewust om het leven is gebracht, omdat zijn broer ervoor koos bij te dragen aan de opsporing en vervolging van verschillende verdachten. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) wordt de moord op 29 maart 2018 gezien als een aanslag op de rechtstaat.

Daarom eist de advocaat-generaal (AG), de officier van justitie in hoger beroep, 28 jaar gevangenisstraf tegen een 41-jarige man uit Hilversum. Vast staat dat hij de broer van een kroongetuige heeft gedood. Dat deed hij in het bedrijf van het slachtoffer aan de T.T. Melissaweg in Amsterdam.

OM in hoger beroep
De rechtbank in Amsterdam legde voor deze moord op 10 januari dit jaar een gevangenisstraf van 20 jaar op. Het OM had 28 jaar gevangenisstraf geëist en ging daarom in hoger beroep.

Het OM eist deze zeer lange gevangenisstraf omdat de Hilversummer zonder ook maar enigszins vragen te stellen een onschuldige man om het leven heeft gebracht. "Weliswaar betuigt de verdachte spijt, maar laat hij ook in hoger beroep na volledige openheid van zaken te geven over het hoe en waarom van zijn daad. Dit tot frustratie van de nabestaanden."

Het Gerechtshof Amsterdam doet op 16 december uitspraak in het Justitieel Complex op Schiphol.

Meer berichten