FIOD doorzoekt bedrijfspand in Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Steve Buissine/Pixabay

FIOD doorzoekt bedrijfspand in Hilversum

  Politie

HILVERSUM - Een bedrijfspand in Hilversum en nog vier woningen elders in het land zijn maandag doorzocht door de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) in een onderzoek naar fraude met gestolen elektronica.

Het gaat om woningen in Coevorden en de gemeenten Ooststellingwerf en Roerdalen. Daarbij zijn drie mannen van 51, 37 en 31 jaar aangehouden. Waar het bedrijfspand precies is en waar de drie mannen vandaan komen, wordt niet gemeld.

Zij worden verdacht van belastingfraude, witwassen, heling en verduistering in dienstbetrekking. Tijdens de doorzoekingen is beslag gelegd op administratie, digitale gegevens, een woning, contant geld, een auto en cryptovaluata.

De 51-jarige man heeft in vier jaar tijd ruim 520.000 euro ingezet op internet goksites, aldus de FIOD. Dit geld zou afkomstig zijn uit handel in elektronica. Mede omdat hij deze inkomsten niet had aangegeven en het om een omvangrijk bedrag gaat, heeft de Belastingdienst melding gemaakt bij de FIOD.

Uit onderzoek blijkt dat de man werkt bij een elektronicabedrijf. De FIOD vermoedt dat hij apparatuur bij zijn werkgever verduisterde. "Analyses van de geldstromen die over verschillende bankrekeningen lopen, geven het beeld dat de 51-jarige man via de 37-jarige man grote hoeveelheden apparatuur levert aan de 31-jarige man."

Vermoeden wordt dat deze laatste man de apparatuur verkoopt aan particulieren. Daarbij doet hij naar de Belastingdienst voorkomen dat het om tweedehands apparatuur gaat.  Op die manier zijn vermoedelijk onjuiste aangiften omzetbelasting gedaan en is de Nederlandse schatkist ruim 1 miljoen euro misgelopen.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>