Hilversummer vrij uit voorlopige hechtenis voor steekpartij
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Pixabay

Hilversummer vrij uit voorlopige hechtenis voor steekpartij

  Politie

HILVERSUM - De 26-jarige Hilversummer die tijdens een feestje aan de Hilversumse Stad en Landestraat een maat uit Muiden met een mes in zijn rug zou hebben gestoken en met zijn duim in het oog van hetzelfde slachtoffer zou hebben gedrukt komt woensdag vrij uit zijn voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechtbank in Lelystad bepaald. 

De rechtbank vindt dat de ernstige bezwaren voor de poging doodslag die de officier ten laste heeft gelegd niet meer aanwezig zijn. Ook stelt ze dat de kans bestaat dat als de man straf krijgt deze minder lang is dan de vier maanden die hij op dit moment vast zit. 

De steekpartij heeft tot veel onrust geleid in de kringen rondom de verdachte en het slachtoffer. Zo werden de ruiten ingegooid van de woning van de moeder van verdachte. Tijdens het feestje op 18 augustus zou de verdachte ruzie hebben gekregen om een telefoon, zo meent justitie. Daarop zou een vechtpartij zijn ontstaan in de tuin. 

Een buurman en drie andere aanwezigen trokken de vechtersbazen uit elkaar. Daarop wilde iedereen naar huis, maar volgens een getuige zou de verdachte daarop met een schaar uit de keukenla achter zijn opponent zijn aangegaan. De twee zouden elkaar opnieuw in de haren zijn gevlogen en vervolgens over de grond zijn gerold. 

Wat er zich precies heeft afgespeeld kan geen van de aanwezigen verklaren. Niemand heeft gezien dat het slachtoffer werd gestoken. De meesten waren zwaar onder invloed.

Naar later bleek heeft het slachtoffer een 'smerige wond', zoals de advocaat van de verdachte het omschreef, op zijn rug hebben opgelopen. "Maar", zegt de advocaat, "dat heeft mijn cliënt niet gedaan." Volgens raadsman Van der Meij was het in ieder geval geen schaar maar een stanleymes dat de snee heeft veroorzaakt. Van der Meij: "De schaar lag namelijk nog in de la." 

De ruzie zou zijn gegaan over een rotopmerking die zijn cliënt zou hebben gemaakt over de zus van het slachtoffer. Daarnaast noemt hij een tapgesprek dat heimelijk in de gevangenis is opgenomen tussen zijn cliënten zijn broer waarin hij zegt dat iemand anders het slachtoffer heeft gesneden. De verdachte wil niet zeggen wie dat is.

Het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt op dit moment de trui die het slachtoffer aan had tijdens de steekpartij en bekijkt hoe de wond kan zijn ontstaan. De advocaat denkt dat het slachtoffer later is verwond in een nabijgelegen steeg.

Als het rapport van het NFI binnen is en een reclasseringsrapport over de verdachte gereed is, kan de inhoudelijke behandeling plaatsvinden. Die staat op 25 februari gepland. In januari neemt de rechtbank een beslissing of dit al dan niet haalbaar is.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>