Burgemeester Broertjes.
Burgemeester Broertjes. Foto: Bastiaan Miché
Update

Broertjes sluit drugspand Zeverijnstraat

Politie

HILVERSUM - Een bedrijfspand aan de Zeverijnstraat is op last van de burgemeester gesloten. Aanleiding was het aantreffen van een handelshoeveelheid Methamfetamine (Chrystal Meth) afgelopen zomer. 

Samen met een onderschepte zending uit Mexico, gericht op hetzelfde adres, levert dit een zeer ernstig gevaar op voor de openbare orde, veiligheid en volksgezondheid, is de uitleg vanuit het raadhuis. "Voldoende aanleiding voor sluiting van het bedrijfspand."

Bij een controle door de Douane Schiphol afgelopen augustus is een grote zending hard drugs, gericht aan het betreffende pand aan de Zeverijnstraat, onderschept. Het ging om 32 kilo Methamfetamine (Crystal Meth). Daarbij werden drie mannen tussen de 32 en 47 jaar aangehouden. 

De politie meldde destijds dat de drugs een waarde hebben van 3,2 miljoen euro. De gemeente Hilversum laat weten dat het om 32 miljoen euro gaat. 

Artikel 13b van de Opiumwet geeft de burgemeester de bevoegdheid een pand te sluiten wanneer er vanuit het pand drugs wordt verkocht, afgeleverd of verstrekt. "Met de sluiting willen wij het pand uit het criminele (drugs)circuit halen", besluit de gemeente. 

Uit de krant