Foto: Bastiaan Miché

Broertjes dreigt met sluiting woning Vaartweg na drugsvondst

  Politie

HILVERSUM - De eigenaar van een woning aan de Hilversumse Vaartweg heeft, aldus de gemeente, 'een ernstige waarschuwing' gekregen van burgemeester Pieter Broertjes, na een drugsvondst in oktober vorig jaar. Bij een volgend incident gaat het gehele pand dicht.

In de woning worden meerdere kamers verhuurd. In één van die kamers werd vorig jaar de harddrug amfetamine gaat aangetroffen. “Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde, veiligheid en volksgezondheid. Aanleiding om deze eigenaar aan te schrijven en ernstig te waarschuwen", aldus de burgemeester. 

De kamer waarin de drugs waren, werd echter verhuurd. Omdat niet kan worden aangetoonde dat de eigenaar hiervan op de hoogte was en de betreffende huurder het pand inmiddels heeft verlaten, blijft het nu bij een waarschuwing. 

Broertjes: "Als eigenaar van het pand ben je te allen tijde verantwoordelijk voor het gebruik van het pand. Mocht er in de toekomst weer drugs worden aangetroffen in één van de kamers van de woning aan de Vaartweg, dan wordt het gehele pand direct gesloten.”

Meer berichten