Pablo Hemeler.
Pablo Hemeler. (Foto: Politie)

Oude moord Hilversum op Coldcasekalender

  Politie

HILVERSUM - Een oude moordzaak uit Hilversum heeft een plek gekregen op de vierde editie van de jaarlijkse Coldcasekalender van de politie. Daarin wordt aandacht gevraagd voor oude zaken die zijn vastgelopen. De hoop is dat door de aandacht nieuwe tipgevers zich willen melden.

Van de 52 zaken op de kalender komen er vier uit de eenheid Midden-Nederland. De Hilversumse zaak is die van Pablo Hemeler. Deze 50-jarige man werd op 14 juli 2011 levenloos aangetroffen in zijn huis aan de Oosterengweg. Uit onderzoek bleek al snel dat hij door geweld om het leven was gekomen. 

Hemeler had veel contacten in het drugsmilieu, meldt de politie. "Mogelijk ligt de aanleiding voor zijn dood in dit milieu. Pablo werd enige maanden vóór zijn dood al een keer beroofd." 

De politie denkt dat hij door zijn slechter wordende gezondheid steeds vaker slachtoffer was van berovingen. Bij die berovingen stalen criminelen zijn geld en drugs. Maar bij de laatste overval op donderdag 14 juli zou hij ook zwaar mishandeld door de overvallers.

Hoewel de hoofdofficier van justitie ruim een maand later een beloning van tienduizend euro uitloofde voor de tip die zou leiden tot aanhouding van de dader(s) van deze moord, is er nooit iemand veroordeeld. 

Getuigen of personen die meer informatie hebben over de moord op Pablo Hermeler worden verzocht contact op te nemen met de politie Gooi en Vechtstreek via het nummer 0900-8844. Anoniem melding doen, kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Meer berichten