Archieffoto: Bastiaan Miché

Cel geëist tegen Hilversumse haatvlogger voor seks met minderjarige

  Politie

HILVERSUM - Tegen een bekende 35-jarige haatvlogger uit Hilversum is een celstraf van 24 maanden, waarvan zes voorwaardelijk geëist omdat hij seks heeft gehad met een 15-jarige meisje uit Nijmegen.

Op 9 september 2018 (zie foto) werd de vlogger van zijn bed gelicht omdat de ouders van het meisje naar de politie waren gegaan toen hun dochter niet thuis kwam. Het meisje bleek na een ruzie met haar ouders bij de Hilversummer op bezoek te zijn. De 35-jarige bekende direct dat hij die avond seks met haar heeft gehad. Hem is ook onttrekking aan het ouderlijk gezag, het delen van een seksueel getinte foto van het meisje en smaad ten laste gelegd. 

Advocaat A. Boumanjal was razend nadat hij de eis had gehoord. Hij stelt dat de officier eerder had gesproken over een taakstraf. "Het is onoorbaar", riep hij uit. Hij meent dat de officier niet onbevangen in deze zaak staat. De vlogger had al enkele maanden een relatie met het meisje die hij via snapchat had leren kennen. Hij dacht dat ze 23 jaar was.

Maar toen hij werd opgepakt maakte hij zich zorgen over haar leeftijd. "Als ze minderjarig is, heb ik een probleem", sprak hij tegen een bekende. Hij stuurde een foto van het meisje rond om iedereen te laten schatten hoe oud ze was. Ook dat is hem ten laste gelegd. Volgens het Openbaar Ministerie was de verdachte op de hoogte van haar leeftijd maar de Hilversummer stelt dat hij dat niet was.

Ook smaad acht justitie bewezen. De Hilversummer heeft nadat hij in de pers was weggezet als pedofiel een vlog opgenomen waarin hij smadelijke uitspraken over het slachtoffer en haar familie doet. Hij vindt zelf ook dat hij iets te ver was gegaan. "Het werd me te veel. Na dat ik van alles over me heen had gehad wilde ik de andere kant laten horen."

Zijn advocaat verzocht om vrijspraak. De rechtbank doet op 4 februari uitspraak.

Meer berichten